Handige links

AL-KO

AL-KO is wereldwijd de leidende fabrikant van caravan-chassis. Reeds sedert 1968 maken de meest vooraanstaande caravanfabrikanten gebruik van onze producten.


Thetford

Tijd voor vakantie, vrijheid en avontuur… tijd voor Thetford. Want als jij op reis gaat, gaan wij met je mee. Thetford staat voor kwaliteit en comfort. Al meer dan 35 jaar zorgen onze mobiele toiletten, koelkasten, kookapparatuur en verzorgingsproducten voor zorgeloze campingvakanties.


Brink Trekhaken

Brink International BV te Staphorst is specialist in vaste en afneembare trekhaken.


VARTA

Een VARTA onderscheidt zich door een hele reeks topprestaties. Maximale kwaliteitsnormen laten geen ruimte voor concessies. Daarom wenden wij al onze know-how aan om tot duurzame innovaties te komen. Zo kunnen wij u steeds weer technisch hoogstaande batterijen aanbieden, die u nog meer vermogen en betrouwbaarheid garanderen. En onze voorsprong op de concurrentie vergroten.


Caravansnet

Veel technische informatie en klustips


Caravan handboek

Site met veel technische basiskennis voor caravanners


Caravanstartpagina

Site met veel links naar informatiebronnen


Kip Caravans Nederland

Site van de fabrikant van Kip Caravans


Kip Kompakt club

Club van eigenaren van een Kip Kompakt of Vision met een hefdak.


Camping mening

Zoek een mooie camping voor uw vakantie of geef een mening over een camping.


De caravan en de wet

In 2002 werd het deelnemen aan de caravanbeurs door 3VO(VVN) en de Politieacademie stopgezet. Dit betekende tevens dat het voorlichtingsboekje “Caravan en de wet” niet meer werd uitgegeven. Voor vele caravanbezitters was dit boekje een handreiking om enige duidelijkheid te verschaffen omtrent de vele en complexe regelgeving in- en om de caravan. Denk bijvoorbeeld aan de materie als rijbewijzen, B of E achter B, de voertuigdocumenten en de voertuigtechnische eisen.
Na onderhandelingen met de Politieacademie is het Theo Gerrits gelukt een nieuwe (digitale) uitgave te mogen uitbrengen van het boekje “Caravan en de wet”.


Kampeershopper

Op dit platform kunnen particulieren en bedrijven gratis onbeperkt:
– advertenties plaatsen voor alles wat met de kampeerbranche heeft te maken.
– Aanbod, onderhoud, verhuur, accessoires, campings, stalling, clubs etc.


NCC

De Nederlandse Caravan Club is een vereniging van ongeveer 3.000 enthousiaste en actieve gezinsleden.
De vereniging richt zich op het stimuleren van toeristisch gebruik van de caravan en camper, binnen en buiten Nederland.


ARC Trailer Systems

(actief rem controlesysteem) ARC helpt u bij het veilig en zorgeloos rijden van uw vakantieroutes met de hydraulische oploopbegrenzer: het Actief Rem Controlesysteem voor toercaravans.

Andere links om te raadplegen zijn:
– Met de caravan helling af
Caravan en de wet


Caravanbanden

Caravanbanden horen bij één van de belangrijkste onderdelen van de caravan. Doordat de caravan ’s winters in de stalling staat en maar een aantal maanden gebruikt wordt in de zomer, kan rubber hard worden waardoor droogte scheurtjes ontstaan. De banden kunnen dan spanning verliezen. Door het stilstaan van de caravanband ligt de druk op één plaats van de band, hierdoor kan het canvas in de band op die plek scheuren waardoor de band onrond wordt, dit zorgt voor een onveilige situatie.